panou fotovoltaic Sibiu

Panouri fotovoltaice pentru independenta energetica

Panouri fotovoltaice pentru producerea curentului electric necesar locuintei sunt o optiune la care apeleaza tot mai des oamenii, indiferent daca in apropierea casei se pot conecta la retelele nationale de distributie a curentului sau nu. Motivul? Nu este unul singur, lista e chiar mai lunga. Independenta energetica este unul dintre motive. Faptul ca nu mai depinzi de factori exteriori pentru a avea curent electric. La acesta se adauga dorinta de a nu mai primi facturi lunare pentru curent, preturi panouri solare fotovoltaice in continua scadere al panourilor solare fotovoltaice si performantele tot mai bune ale celor noi. Apoi exista si dorinta de a contribui la un mediu mai sanatos, mai nepoluat, iar energia care vine de la soare ofera aceasta posibilitate. Penele de curent sau fluctuatiile din retea (cauzatoare de distrugerea obiectelor casnice) sunt si ele motive suficiente pentru a cauta alternative la caile traditionale de a beneficia de curent electric.

panouri fotovoltaice sibiu

Ce fel de panouri fotovoltaice sa aleg: monocristaline sau policristaline?

Diferentele dintre cele doua tipuri de panouri nu sunt mari, nici in ce priveste eficienta, nici in ce priveste pretul. Panourile monocristaline sunt usor mai eficiente decat cele policristaline. Insa cele din urma se comporta mai bine in conditii de caldura excesiva (vara).

Pret panouri fotovoltaice

In functie de marimea panoului fotovoltaic difera si pretul. Pentru putere mai mica in W (watti) si pretul va fi mai mic. Un panou de 20W costa aproximativ 150 Ron. Cele de 100W costa 449 Ron, iar cele de 250W costa 699 Ron.

Cat de multe panouri fotovoltaice sunt necesare pentru a produce curentul necesar

In varianta foarte economica, un singur panou solar este suficient pentru un sistem complet (mai ales daca este de la 150W in sus) pentru nevoi de baza: folosire becuri, incarcare telefon, folosire radio, incarcare laptop. O solutie foarte eficienta este si folosirea unui sistem hibrid, adica adaugarea unei surse diferite de curent pe langa panoul fotovoltaic, precum este turbina eoliana. Pentru a putea folosi mai multe aparate consumatoare de curent, ideal e ca numarul de panouri sa creasca, in functie de productia de curent pe care o dorim. Cele mai multe locuinte nu consuma mai mult de 90-100KW de curent pe luna. Un sistem complet cu panou de 300W ar fi un minim pentru genul acesta de consum. E foarte important ca folosirea aparatelor energofage (aspirator, fier de calcat, uscator de par) sa se faca pe rand, nu in acelasi timp. Se evita astfel descarcarea acumulatorilor si se ofera timp pentru reincarcarea lor prin panouri. La miezul zilei se pot folosi unele aparate care consuma mai mult, iar spre seara se pot folosi cele care au consum redus de energie. In plus, exista multe produse casnice cu un consum scazut de curent, multe dintre ele adaptate si pentru rulote (masini de spalat economice, frigidere economice etc)

sistem hibrid eolian plus solar Sibiu

Panouri fotovoltaice Sibiu si toata tara

Livram panouri fotovoltaice atat in judetul Sibiu cat si in restul tarii. Oferim panouri la bucata dar si en-gros. Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati.

panouri solare fotovoltaice en gros Sibiu

Panouri solare fotovoltaice livrare și montaj Sibiu, Deva, Brasov, Alba Iulia, Sebes, Fagaras, Cisnadie, Avrig, Talmaciu, Hunedoara, Orastie etc.

Share